donderdag 2 september 2010

Idioten jagen op zangvogels voor populair gerecht

Dat Cyprioten zangvogels doden voor een populair gerecht wisten we al. Maar nu blijken de dieren in grote delen van Europa niet meer veilig voor stropers. Jaarlijks zouden miljoenen zangvogels in de kookpot verdwijnen.

Zangvogels klinken misschien niet als een delicatesse, maar dat is haaienvinnensoep natuurlijk ook niet. In Cyprus kan je de vogels eten in een gerecht met de naam ambelopoulia. Volgens het Comité tegen Vogelslachting zouden miljoenen zangvogels ieder jaar het slachtoffer worden van stropers, aldus Discovery Channel.

De bescherming van zangvogels is slecht geregeld en daardoor blijven de illegale praktijken gewoon bestaan. Helaas worden de vogels niet gewoon neergeschoten, maar zijn de praktijken vaak heel gruwelijk. Soms worden de vogels door het afspelen van vogelzang in de val gelokt. De dieren worden ook met mistnetten gevangen. En dan is het er nog het gebruik van lijm op takken waardoor de vogels vaak urenlang ondersteboven hangen voor ze gedood worden.

De economische crisis in Griekenland en andere landen heeft het probleem alleen maar erger gemaakt. Ook in Italië en Malta wordt op zangvogels gejaagd. Cyprus heeft wel wetten klaarstaan die dieren meer bescherming moeten geven, maar de middelen om ze toe te passen zijn nog niet ver ontwikkeld.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten