vrijdag 23 juli 2010

Varkens zijn geen kunst

Kunstenares Sylvia Bosch is 'verbijsterd' dat drie van haar schilderijen met afbeeldingen van varkens zijn verwijderd uit de Lingepolikliniek in Leerdam. Een patiënt, die zelf geen moslim is, wilde islamieten confrontaties met de varkens besparen en diende een klacht in.

Bron en leesmeer

Geen aardbeien voor borsten

De Blankenbergse Fruithandelaar die vorige week een ludieke actie startte om de verkoop van aardbeien te promoten, moet inbinden van de politie, er was een klacht binnengekomen, volgens sommige mensen is de actie wansmakelijk en seksistisch.

'Bij de politie is het onze taak om op deze klacht in te gaan. We kunnen best begrijpen dat het om een ludieke actie gaat, maar om een polemiek te vermijden, hebben wij de uitbater aangeraden om het bord weg te nemen. Komen er nog klachten, dan kan de man aanzien worden als mededader die aanleiding geeft tot openbare zedenschennis. Dat strandgasten op honderd meter van zijn zaak in monokini op het strand liggen, is een andere zaak.

We hebben het nog gezegd !!!

Monokini, dan gratis aardbeien

Een Blankenbergse fruitboer geeft een gratis bakje aardbeien aan vrouwen die in monokini opdagen. Volgens uitbater Rudy Broos kwamen al vijf vrouwen, onder wie een vaste klant, met de borsten bloot.

Wie de winkel betreedt in monokini krijgt een bakje aardbeien gratis!! Dat staat te lezen op een bord dat fruitboer Rudy Broos voor zijn Fruitpaleis heeft gezet. Er staat ondertussen tussen haakjes 'vrouw' bij geschreven. 'Verschillende mannen dachten dat ook zij met ontbloot bovenlijf een gratis bakje kregen. Dat is misschien wel leuk voor mijn vrouw, die ook in de winkel staat. Maar de actie geldt dus alleen voor vrouwen', beklemtoont Broos nog eens.

Bron en leesmeer

donderdag 22 juli 2010

Sloggi reklame moet verdwijnen


De reclame met slipjes van Sloggi moeten uit het straatbeeld verdwijnen.

Bij de Jury voor Ethische Praktijken inzake Reclame (JEP) kwamen klachtenbrieven binnen en de waakhonden van de ethiek in de reclame vonden dat de reclamecampagne moest stoppen. Ze doet afbreuk aan de menselijke waardigheid van de vrouw.

Zoals ik reeds zei, de kwezels rukken op, dames koop maar al een Boerka.

Bron: Alle media waaronder De Standaard

Nederland geeft miljoen voor moskee Ground Zero

De partij van Geert Wilders heeft Kamervragen gesteld over het feit dat de Nederlandse overheid een miljoen dollar subsidie heeft verleend voor de bouw van een moskee vlakbij Ground Zero in New York. Op deze plek stonden tot 2001 de Twin Towers.

De website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken meldt dat de subsidie is overgemaakt aan de American Society for Muslim Advancement. Deze groep is bezig met de plannen voor een groot islamitisch centrum inclusief moskee in New York. De PVV vindt de komst van de moskee nabij Ground Zero 'absurd' en van weinig respect getuigen voor de slachtoffers die vielen op 11 september 2001 toen twee vliegtuigen zich in de Twin Towers boorden. De partij van Wilders pleit ervoor geen subsidie voor dit project te verlenen.

Bron Foknieuws

Walvis torpedeerd zeilschip

In Zuid-Afrika is een koppel op het nippertje aan de dood ontsnapt toen een walvis plots uit het water sprong en op hun zeilboot belandde, dit gebeurde net voor de kust van Kaapstad. De twee waren speciaal uitgevaren omdat er rond deze tijd van het jaar veel walvissen voorkomen, ze hadden de walvis opgemerkt, maar hadden niet door dat het dier naar hen toe kwam. Vermoed wordt dat de walvis niet in de gaten had dat op die plek een boot lag. De man had de motor uitgezet, om de dieren niet af te schrikken, doch kreeg zelf een schrik te pakken toen het dier op de zeilboot belandde, de twee onfortuinlijke zeilers konden nog net op tijd wegspringen.



Bron GVA

Duxford Flying Legends 2010

dinsdag 20 juli 2010

Venta Belgarum


De Belgae waren een krijgslustige volkstam die in het Noorden van Gallie woonden, hun grondgebied had als grens, de Matrona (Marne) en de Sequana (Seine) en de Rhenus (Rhine) en de Liger (Loire). Ook op het Britse eiland woonden Belgae, hun hoofdstad was Venta Belgarum (Winchester, Hampshire)

De naam "Belgica"

De naam "Belgica" is de 16de eeuwse benaming voor de lage landen. Tijdens de Renaissance hanteerde men de naam Belgica voor de Zeventien Provinciën, ruwweg gebaseerd op de historische ligging van Belgica, als latinisatie. Belgica werd zo een synoniem voor de Nederlanden en Nederlands. Met de opstand in 1568 en het ontstaan van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden in 1581 neemt deze de naam Belgica ook over in zijn Latijnse benaming: Belgica Confoederata, hoewel men in het Nederlands steeds de naam Nederlanden bleef gebruiken. De Zeventien Provinciën werden toen verdeeld in een onafhankelijk Belgica Foederata of de federale Nederlandse Republiek en de Belgica Regia of de koninklijke Zuidelijke Nederlanden onder de Habsburgse kroon. Zo geven verschillende kaarten uit de tijd van de Nederlandse Republiek, die uit de Noordelijke Nederlanden bestond, en dus geen verband met het land België heeft, de Latijnse titel Belgium Foederatum.

In een Belgisch Latijn-Frans woordenboek uitgegeven in Brussel in 1826 door P.J. De Mat wordt het woord "Belga" vertaald als "Flamand" (Vlaams).

Gaandeweg werd de naam ook in het Frans gebruikt om de Nederlanden aan te duiden en dan meer bepaald de Zuidelijke die van de Noordelijke gescheiden waren, omdat er in de Noordelijke geen Franstalige gebieden bestonden. Aldus ontstond de moderne naam België.

Belgica


Belgica Prima
Belgica Prima (letterlijk : Eerste België) was een Romeinse provincie, nadat in het jaar 297 de provincie Gallia Belgica nog eens in twee werd gedeeld. Het andere deel was Belgica Secunda; een eerdere afsplitsing had de naam Germania Inferior.

Belgica Prima omvatte de Ardennen in de meest ruime betekenis, met de volgende civitates :
Civitas Treverorum, hoofdstad Augusta Trevorum, nu Trier in Duitsland
Civitas Leucorum, hoofdstad Tullum , nu Toul in Frankrijk
Civitas Mediomatricorum, hoofdstad Diuodurum, nu Metz in Frankrijk
Civitas Verodunensium, nieuwe stad uit de 4e eeuw, Verdunum, nu Verdun in Frankrijk.

Belgica Secunda
Belgica Secunda (letterlijk : Tweede België) was een Romeinse provincie, nadat in het jaar 297 de provincie Gallia Belgica nog eens in twee gedeeld werd. Het andere deel was Belgica Prima; een eerdere afsplitsing had de naam Germania Inferior.

Belgica Secunda omvatte de volgende civitates :
Ciuitas Remorum, hoofdstad Durocortorum, nu Reims (Riemen), waarvan later werd afgesplitst de Ciuitas Catalaunorum, hoofdstad Catalaunum, nu Châlons-en-Champagne
Ciuitas Siluanectum, hoofdstad Augustomagus, nu Senlis
Ciuitas Suessionum, hoofdstad Augusta Suessionum, nu Soissons
Ciuitas Ambianorum of Ambianensium, hoofdstad Samarobriua, nu Amiens
Ciuitas Viromanduorum of Veromanduorum, hoofdstad Augusta Viromanduorum, nu Saint-Quentin (Sint-Kwintens), later Vermand
Ciuitas Atrebatium, hoofdstad Nemetacum, nu Arras (Atrecht)
Ciuitas Bellouacorum, hoofdstad Caesaromagus, nu Beauvais
Ciuitas Neruiorum, hoofdstad Bagacum, nu Bavay (Bavik); dit werd later de Ciuitas Camaracensium, hoofdstad Camaracum, nu Cambrai (Kamerijk)
Civitas Morinorum, waarvan later werd afgesplitst de Ciuitas Bononensium, hoofdstad Bononia, nu Boulogne-sur-Mer (Bonen).

Belgica Foederata

In het hedendaags taalgebruik worden met "Belgen" meestal de inwoners van het land België, dat in 1830 werd opgericht, aangeduid, en noemt men deze bewoners uit de Oudheid de Oude Belgen.

Opgemerkt moet worden dat in de periode hiervoor ook Nederland tot Belgica behoorde en de Nederlanders toen dus ook Belgae genoemd werden. Zo heette de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden in het Latijn Belgica Foederata, letterlijk de Belgische Federatie.

Belgae


«Horum omnium fortissimi sunt Belgae, propterea quod a cultu atque humanitate provinciae longissime absunt, minimeque ad eos mercatores saepe commeant atque ea quae ad effeminandos animos pertinent important, proximique sunt Germanis, qui trans Rhenum incolunt, quibuscum continenter bellum gerunt.»

zondag 18 juli 2010

Canada verbiedt PETA-advertentie Pamela Anderson


De nieuwe reclame van Pamela Anderson voor dierenrechtenorganisatie PETA zal niet te zien zijn in Canada. De autoriteiten hebben de advertentie namelijk als seksistisch bestempeld.

“All animals have the same parts” ofwel “alle dieren hebben dezelfde lichaamsdelen” is de slogan van de campagne. De voormalige ‘Baywatch’-actrice kwam de advertentie zelf onthullen in Montreal, maar kreeg daar te horen dat de reclamebeelden verboden worden.

Bron en leesmeer

Janet Jackson is voor bont

Blackglama ligt al jaren onder vuur door heel wat dierenrechtenorganisaties. Zij verwijten het bedrijf onnodig bont te gebruiken en daardoor de dood van miljoenen dierenlevens op hun geweten te hebben. Blackglama had het daardoor alsmaar moeilijker om bekendheden te vinden, die voor hun campagnes wilden poseren. Maar dat is buiten Janet Jackson gerekend. De trut was dolenthousiast over haar nieuwe rol bij Blackglama.

Bron en leesmeer

Duitser gluurt naar meisjes via hun webcams

Een 44-jarige Duitser heeft naar schatting 150 jonge meisjes wekenlang ongemerkt begluurd in hun kamer. Via het internet nam hij de controle over hun pc's over en bediende hij hun webcams. Een expert in computerbeveiliging kon de internetgluurder ontmaskeren.
Het internetgluren werd ontdekt tijdens een uiteenzetting van de beveiligingsexpert in een school in Rijnland. Verscheidene meisjes vertelden de man dat het werkingslichtje van hun webcam thuis soms oplichtte zonder dat zij de camera hadden aangezet. De expert onderzocht een van de bewuste computers en ontmaskerde de gluurder en zijn werkmethode.

Bron en Leesmeer