maandag 15 november 2010

Afslanken en slasauzen

Een van de beste dingen die je kunt doen als je echt gezond wilt eten en afslanken- is kant en klare slasaus vermijden! Ik koop zelf nooit kant en klare slasaus in de supermarkt, omdat:

Nagenoeg elke slasaus die je in de supermarkt kunt kopen gigantische hoeveelheden glucose-fructosestroop (ook bekend als HFCS) bevat. Tenzij je in een hele goede natuurzaak winkelt, zal bijna elk merk slasaus dit bevatten.
Bijna elke slasaus uit de supermarkt bevat hoge waardes geraffineerde sojaboonolie en/of geraffineerde canola olie. Beide oliën zijn erg ongezond, in tegenstelling tot wat de reclames je willen doen geloven.
Door het raffinageproces van beide oliën raakt het meervoudig onverzadigd component van de olie geoxideerd, wat ongezond is voor je lichaam. Daarnaast bevat sojaboonolie veel te veel Omega-6 vetzuren waardoor de fragiele balans tussen Omega-6 en Omega-3 in je lichaam verstoort raakt.

Olijfolie is veel gezonder, maar helaas blijkt dat slasauzen die zeggen olijfolie te gebruiken, dit helemaal niet te doen. Als je de ingrediënten achterop de verpakking leest zul je zien dat er vaak toch sojaboonolie of canola olie gebruikt is, en dat er misschien een heel klein beetje olijfolie gebruikt is.

Bron: Mentale dieetplan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten